marți, 1 aprilie 2008


Jean-Jacques Perrey, inventatorul electronic pop-music, vine in premiera la Bucuresti la festivalul Rokolectiv. Octogenarul Jean-Jacques Perrey va avea un concert extraordinar la MNAC, duminica 13 aprilie. In aceeasi zi de la ora 16h00, Perrey va sustine o conferinta la Institutul Francez in care isi va povesti aventurile de jumatate de secol alaturi de Edith Piaf, Salvador Dali sau Geston Kingsley.

Intr-o vreme in care muzica electronica era serioasa si rece si abia incepea sa se faca auzita, Perrey a starnit o revolutie. A inceput sa popularizeze primele sintetizatoare in piese de happy electronic pop music care au devenit fie soundtrack-uri pentru desenele lui Walt Disney, fie gingle-uri pentru inceputurile publicitatii tv. Perrey este al doilea om care a detinut si folosit un sintetizator Moog si cel mai infocat promotor al Ondiolinei, jucaria sa preferata. Timp de cincizeci de ani, Perrey a produs numeroase albume de muzica electronica, impunandu-si stilul personal cu crazy tape loops in piese care au creat dependenta si au fost samplate la infinit.

Tema « Baroque Hoedown » a fost inclusa timp de 30 de ani in celebra parada a personajelor din Disneyland. Cea mai cunoscuta piesa a sa ramane E.V.A, remixata de Air si Fatboy Slim.
Perrey este inca foarte activ, cu concerte in intreaga lume; ultimul album, intitulat The Happy elctropop music machine, l-a produs in 2006 alaturi de Dana Countryman.

www.myspace.com/jjp

videoclipul E.V.A. aici

Ultimele pass-uri la Libraria Carturesti / Magheru si in reteaua www.bilet.ro

Niciun comentariu: